Niche scraper – Najbolji product research tool na tržištu

Niche scraper - najbolji product research tool

Niche scraper je jedan od najstarijih, a sasvim sigurno i najkvalitetniji alat za pretraživanje winner proizvoda na internetu. Tačka.

Da, “tačka” u prethodnoj rečenici nije greška u pisanju, nego naprosto gore izrečena konstatacija, bez dodatnog pojašnjavanja, ponajbliže opisuje ovaj proslavljeni softwer, koga i dan danas koriste desetine hiljada dropshippera širom sveta. 

I kako je rečeno, Niche scraper je jedan od prvih alata na tržištu koji, ne samo da se održao do danas, nego je konstantno napredovao do te mere, da je danas postao neophodan i nezamenjiv alat za svakog ozbiljnijeg dropshippera.

Niche scraper nije samo alat za pretragu proizvoda, nego kompletan marketinški set alata koji su potrebni za uspešno bavljenje dropshippingom i generalno ecommerce biznisom.

Zašto je Niche scraper najbolji dropshipping alat na tržištu?

Niz je benefita i komparativnih prednosti u odnosu na slične alate, koje upravo Niche scraper izdvajaju na prvom mestu best buy alata, pa da i navedem neke najznačajnije:
 
  1. Product Scraper – Funkcionalst koju imaju i svi drugi slični alati, međutim, algoritam ovog alata godinama i godinama je unapređivan, da bi danas stigao do jednog zavidnog i konkurenciji nedostižnog nivoa. Niche scraper ne skrejpuje samo Aliexpress u potrazi sa winnerima, on zapravo skrejpuje kompletan internet, uključujući naravno i proizvode, shopify store-ove, ali i natraktivne i trenutno popularne niše, po čemu je i dobio naziv.
  2.  Hand picked proizvodi – Jedan od najvećih aduta ovog alata je upravo funkcija koja nije povezana sa algoritmom. Kako svi slični alati koriste slične paterne, filtere i obrazce za nalaženje winner proizvoda, često se događa situacija, da se zapravo svim dropshipperima nude jedni te isti proizvodi i tržište se brzo saturira. Kako bi doskočili tuđim, ali i vlastitom algoritmu, kreatori Niche Scrapera svakoga dana pažljivo i potpuno ručno biraju proizvode koje imaju potencijal da se jako dobro prodaju.
  3. Svi proizvodi dolaze sa hrpom dodatnih informacija i promo materijala. A kada kažem hrpom, zaista tako i mislim, jer uz proizvode dobijamo slike, gifove, tekstove, statistike, recenzije, ali i ono najbitnije: AD COPY + TARGETING za svaki proizvod. I ovo je zaista fenomenala stvara, jer bilo da ste početnik ili napredniji korisnik, ako imate svoj shop, Niche scraper će vam dati sve ostalo od izbora proizvoda, targetinga, copyja, do samog visuala, odnosno video reklame.
  4. Niche scraper zahvaljući naprednom algoritmu, otkriva potencijalne winnere, pre nego postanu viralni i daje vam vremensku prednost u odnosu na konkurenciju, da bi uz pomoć ostalih funkcionalnosti koje nudi, plasirali uspešnu kampanju.

 

Ali još nismo došli do najboljeg dela priče. Osim svega gore navedenog, Niche scraper nudi dve jedinstvene i više nego korisne funkcije:

Store Analysis

Opcija koja vam omogućava pretragu i potpunu analizu bilo kog shopify stora online. Šta ovo konkretno znači ? Pa vrlo jednostavno, upišete link shopify store-a kojeg želite analizirati a Niche Scraper će vam reći apsolutno sve relevantne informacije o tom store-u, od broja poseta na mesečnom ili dnevnom nivou, preko cena proizvoda, pa sve do prosečne zarade na dnevnom ili mesečnom nivou. 

Da, upravo ste dobro pročitali, dobićete vrlo preciznu informaciju šta su best selleri vaših konkurenata ili bilo kog drugog shopa, koji su im najtraženiji proizvodi i po kojim se canama prodaju, saznaćete koje su niše aktuelne i još dosta insajderskih informacija za svaki pojedinačni store. 

Video Maker

Ok, istražili smo konkurenciju, pronašli proizvode koji imaju odličan potencijal da postanu winneri, importovali ih na svoj shop. Uz pomoć Niche scrapera dobili smo i opise, slike, gifove itd, a dobili smo i Ad copy i targeting za FB i Google ads. Sve što nam sada nedostaje za uspešnu kampanju  je dobar visual, odnosno promotivni video. Kreatori Niche scrapera, su ljudi koji se i sami bave dropshippingom i mislili su na sve potrebe dropshippera, stoga su u ovaj alat integrisali Video maker koji je više nego jednostavan za korištenje. Unesite link proizvoda za koji vam je potrebna reklama, sa vašeg product page-a i samo jednim klikom kreirajte video ad. Spremni ste za kampanju.

 

Prednosti i nedostatci Niche scraper-a

Prednosti

Nedostatci

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top