Vidnami prestaje sa radom

Vidnami prestaje sa radom

Vidnami je program, odnosno web app na koji sam uglavnom oslanjao gotovo kompletan svoj video marketing. Svi polaznici mog coaching programa, također znaju a dosta njih i koristi ovaj program. Upravo stoga sam se osetio u obavezi da napišem kratak članak i da sagledamo ovu situaciju iz nekoliko uglova.

Šta se događa sa Vidnami-jem?

Inicijalna informacija koja se danas pojavila glasi kako je Nobble Samurai, sa svim svojim proizvodima, uključujući i Vidnami, prodan GoDaddy-ju. U narednom periodu kreće integracija sa GoDaddyjem. Za vreme integrecije, na nepoznati vremenski period, ukida se usluga, podrška, kao i affiliate program.

Moram da kažem da je ovo informacija koja mene pogađa više od drugih. Prvi razlog je da aktivno i svakodnevno koristim ovaj web app. Drugi razlog je što sam razvio i solidnu mrežu vlastitih refferala. Sve ovo skupa mi je donosilo pristojnu zaradu, na mesečnom nivou, koja će sada jednostavno nestati.

Upravo kroz ovu vest želim vam na konkretnom primeru pokazati i objasniti najveću manu ili nedostatak affiliate marketinga. Također vam želim objasniti kako izbeći zamku da vam se sav posao koji ste radili mesecima ili godinama unazad sruši i nestane u jednom trenu.

Jasno je naravno da će se naći odgovarajuća alternativa za kreiranje video sadržaja. Ipak posmatram ovu situaciju iz pozicije affiliate marketera koji je preko noći ostao bez jedne prosečne balkanske plate na mesečnom nivou.

Osnovni problem affiliate marketinga (kao i većine drugih online modela) je taj da NIKADA NE SMETE OVISITI O JEDNOM PROIZVODU (USLUZI), JEDNOM MARKETINŠKOM KANALU I JEDNOM IZVORU PRIHODA.

Ne moram posebno obrazlagati zašto, jer dao sam vrlo konkretan, vlastiti primer, koje su moguće posledice. O drugim prednostima i nedostatcima affiliate marketinga, pričaću nekom drugom prilikom. Za početak je dovoljno da upamtite i u svakom trenutku imate u glavi gore napisanu rečenicu i da je svakog dana izgovarate sebi, kao mantru.

Šta je Alternativa?

Šta dalje ? Pa ništa, koliko znam, većina vas ne promoviše Vidnami kao affiliate ponudu. Ova promena neće se odraziti previše na vaše poslovanje, kao što je na moje i neće vas vratiti dva koraka unazad.

Znam da ima brdo sličnih programa online, ali Vidnami je bio savršen za affiliate marketing. Također je imao izuzetno dobar voice over, za koji je jako teško bilo reći da je robotic i da nije human. 

Prema nekim testovima koje sam radio, često sam dobio rezultat koji je bolji nego sa speechelo-m. Osim toga Vidnami je davao fenomenalne rezultate u content marketingu, u simbiozi sa CreAIte AI content writerom. Stvarao mi je odličan video sadržaj od AI generisanog contenta, sa sve subtitleom i voice overom.

No dobro, nad prolivenim mlekom se ne plače. U narednom periodu, isprobaću nekoliko alternativa i svakako ću vam preporučiti onu koja bude dala najbolje rezultate i za koju se odlučim da je i sam koristim. Obzirom da je video marketing od izuzetnog, možda čak i presudnog značaja, bacam se na ovo već od danas.

Zaključak

Na stvari nikada ne gledam crno, ma koliko me pogađale (a ova me ozbiljno pogađa). Objasnio sam na koji način da radite i uvek gradite više svojih affiliate mreža. Gradite više marketinških kanala, email listi, pa i više biznis modela, zašto ne. Želim vam na kraju pokazati i pozitivnu stranu online biznisa i mogućnosti koje se otvaraju svima nama i pod jednakim uslovima.

Vidnami (Nobble samurai) je mali start up projekat, koji u trenutku prodaje velikoj korporaciji i brendu kakav je GoDaddy, broji tek sedam zaposlenih. Nije poznata konretna informacija za koliki iznos je ovaj start up prodan, ali obzirom na broj korisnika, možemo samo nagađati da je reč o više miliona dolara.

Ja naravno promovišem još niz stvari. Ne mogu reći da nisam očekivao i da nisam bio pripremljen na ovako nešto. Ipak jako dugo koristim ovaj tool i nekako sam emotivno vezan za njega. Ali to je biznis, nema mnogo mesta emocijama. Postoje samo prilike i dele se na one iskorištene i neiskorištene.

Vraćam se za koji dan sa novom poslovnom prilikom. A svi vi kojima sam preporučio Vidnami, imate još nekih 45 dana unutar kojih možete kreirati svoj video sadržaj.

Također, ništa manje bitna je i informacija da sav sadržaj koji ste do sada kreirali, možete normalno koristiti i nakon prestanka rada softwera.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top